Speelgoed voor je hond

Jouw hond geniet ongetwijfeld van het spelen met hondenspeeltjes. Lekker actieve hondenspelletjes zoals apporteer- of trekspelletjes of echte hersenkrakers met de leukste puzzels en beloningsspelletjes. In onze winkel vind je onder andere hondenspeelgoed van de merken Beeztees, Kong, Chuckit!, Rogz en Nina Ottosson.

Ons assortiment bestaat onder andere uit actief speelgoed, kauwspeelgoed, knuffels, puzzels en beloningsspellen, agility-benodigdheden.


Actief speelgoed

Elke hond is anders en dat vraagt om verschillende hondenspelletjes. Houdt je hond van apporteren, zijn trekspelletjes helemaal zijn ding of speelt hij graag met waterspeeltjes? In onze winkel verkopen wij veel speelgoed om je hond lekker actief bezig te houden, zoals ballen, touwen, apporteer- en werpspeelgoed en zwem- en waterspeeltjes.

Voor trekspelletjes zijn alleen sterke materialen geschikt zoals touwen of rubber speelgoed. Slijtage is onvermijdbaar, dus deze speeltjes moeten regelmatig vervangen worden.

> Ontdek het leukste actieve speelgoed voor jouw hond


Kauwspeelgoed

Kauwen is een natuurlijke behoefte van de hond. De hond beleeft er veel plezier aan en het werkt kalmerend. Ook is regelmatig kauwen goed voor het gebit van je hond. Naast kauwsnacks verkopen wij in de winkel diverse soorten kauwspeelgoed, zoals de Nylabone kauwkluiven of de Kong Classic voor uren kauwplezier.

Tip! Geef een Kong altijd gevuld met iets lekkers wat goed in de Kong vastplakt. Een gevulde en bevroren Kong houdt je hond bezig en verlengt de speeltijd met een gezonde, langdurige en mentaal stimulerende uitdaging.

> Naar al het kauwspeelgoedKnuffels

We hebben knuffels in allerlei vormen en maten. Ze zijn extra stevig en daardoor geschikt voor je hond om mee te spelen. Sommige bevatten een binnenframe van touw, zodat de knuffel nog langer meegaat. Om rommel in huis te voorkomen, wordt er vaak minder vulling in gedaan.

Knuffels kunnen ook een leuke pieper bevatten, om je hond extra aan te moedigen. Let op: laat je hond in verband met de veiligheid niet zonder toezicht hiermee spelen!

> De leukste en grappigste knuffels vind je hierPuzzels & beloningsspellen

Honden zijn slimme dieren die naast beweging ook mentale uitdaging nodig hebben. Hondenpuzzels en zoekspelletjes zijn dan ideaal! Ze zetten je hond echt aan het denken. Wij verkopen diverse intelligentiespelletjes, snackspeeltjes in allerlei vormen en maten en snuffelmatten.

Denkwerkspeelgoed vermoeit de hond en is handig te gebruiken vóórdat de hond alleen blijft. De maatvoering en moeilijkheidsgraad zijn belangrijk, laat je adviseren door één van onze medewerkers.

> Ontdek al onze hersenkrakersAgility

Ook op het gebied van behendigheid kan je je hond volop uitdagen. Ga lekker naar buiten en doe samen met je hond een afwisselende training met onder andere hordes, slalom, ringen of tunnels. De horde is in hoogte verstelbaar en de slalom kan op verschillende manieren opgebouwd worden, waardoor je nog meer afwisseling hebt.

De producten worden geleverd inclusief handleiding met tips en handigheidjes voor een optimale training.

> Bekijk alle agility-producten


 

Variatie

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed. Kijk goed naar de behoefte van je hond en zorg voor voldoende variatie. Wil hij lekker zijn energie kwijt, denk dan aan apporteer- en werpspeeltjes. Voor mentale uitdaging zijn er allerlei intelligentiespelletjes, puzzels en beloningsspelen. Wil hij juist lekker kauwen? Zorg dan voor het juiste kauwspeelgoed. Het aanbieden van verschillende speelmethodes helpt mee tegen ongewenst gedrag zoals blaffen of het kapot maken van spullen.

Veiligheid

  1. Laat de hond niet alleen met speeltjes
    Hondenspeelgoed is voornamelijk bedoeld om samen met je hond te spelen. Laat je hond, in verband met veiligheid, niet zonder toezicht met het speelgoed spelen, maar geniet samen van de leukste hondenspelletjes. Trek- of apporteerspelletjes zijn bijvoorbeeld leuk om samen te doen. Gebruik hiervoor ballen, touwen of waterspeelgoed. Laat speelgoed nooit in huis rondslingeren. Ruim na het spelen het speelgoed altijd weer direct op en laat de hond hier niet alleen mee achter.

  2. Zorg voor het juiste kauwspeelgoed
    Hondenspeelgoed is voornamelijk bedoeld om mee te spelen, en niet om op te kauwen. Wanneer een hond kauwt op speelgoed, het stuk maakt of speelgoed opeet kan dit tot ernstige klachten lijden. Honden hebben een grote bijtkracht. Dit verschilt wel per ras, maar er zijn vrijwel geen speeltjes bestand tegen de enorme kauwkracht van veel honden. Om te voorzien in de kauwbehoefte van de hond, raden we dan ook aan om speciale kauwbotten of kluiven te kopen, bijvoorbeeld Nylabone.

  3. Let op slopen van speelgoed
    De natuurlijke prooidrang van honden zorgt ervoor dat zij speeltjes soms zien als een prooi die zij willen proberen open te bijten. Heeft het speelgoed een piepje of vulling dan zullen sommige honden dit eruit willen halen. Wees hier extra voorzichtig mee. Niet elke hond heeft hierin hetzelfde gedrag, maar het is belangrijk om altijd rekening te houden met de natuur van de hond.